network storage چیست
network storage چیست؟
اگر بخواهید حجم زیادی از اطلاعات را طوری بر روی شبکه به اشتراک بذارید که استفاده از آن به هیچیک از کامپیوترهای حاضر روی شبکه وابسته نباشد و یا اگر بخواهید از تمام سیستمهای متصل به شبکه Backup بگیرید باید یک ابزار NAS را انتخاب کنید که بر اساس اینترفیس LAN کار میکند . دستگاههای NAS از پروتکل شبکه برای انتقال داده ها استفاده میکنند و به سیستم عامل خاصی وابستگی ندارند و ویندوز و مک و لینوکس و … بدون نیاز به هر گونه درایوری میتوانند به اطلاعات ذخیره شده بر روی آن استفاده کنند . NAS معمولاً به یک ابزار مرکزی شبکه مانند هاب یا سوییچ یا روتر متصل میشوند ، در صورتیکه بخواهید چنین ابزاری رو مستقیماً به درگاه شبکه یک کامپیوتر متصل کنید باید از کابل cross-link استفاده کنید در غیر اینصورت برای اتصال به هاب یا سوییچ میتوانید از یک کابل شبکه استاندارد استفاده کنید . حتی میتوان با استفاده ار روتر های مناسب بصورت بیسیم (WiFi) هم به اطلاعات موجود در آن دسترسی داشت .
اینترفیس اترنت گیگابایتی با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه یا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه کار میکنند بنابراین پهنای باند اسمی این اینترفیس ۱۲۵ مگابایت هست و در عمل هم عوامل متعددی باعث کاهش سرعت خواهد شد . اگر بر روی شبکه اترنت ۱۰۰/۱۰ استفاده کنید حداکثر سرعت انتقال به ۱۲٫۵ مگابایت کاهش خواهد یافت . از طرف دیگر با توجه به اینکه NAS روی شبکه به اشتراک گذاشته میشود ممکن هست سیستمهای متعددی بطور همزمان از آن استفاده کنند در نتیجه سرعت تبادل اطلاعات مابین این ابزار NAS و و هریک از سیستمها بیش از پیش کاهش یاید (كابل گيگابيت اترنت يه مدل از اترنت معمولي بالاتر هست . سرعتش ده برابر اترنت معمولي هست) . network storage را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد .
۱٫ Home/Personal storage network (استفاده های خانگی) مثل مدلهای My Cloud و My Cloud EX4 از برند وسترن یا Seagate Central .
۲٫ office/business storage network (کاربردهای تجاری و اداری) مثل مدلهای BlackArmor NAS 440/400/220 از برند سیگیت یا از برند وسترن WD Sentinel DX4000
چند نکته :
۱٫ اگر خودتان هارد دیسک دارید میتوانید با خرید تجهیزات NAS فاقد هارد دیسک ، هم در هزینه خرید صرفه جویی کنید و هم هارد دیسک های خودتان را در آنها به کار ببرید .
۲٫ اکثر دستگاههای NAS برای انتقال داده از طریق فلش مموری یا هاردهاي اكسترنال و یا به اشتراک گذاری آنها و چاپگرها از طریق شبکه ، به پورتهای usb هم مجهزند .
۳٫ به منظور افزایش سرعت ، امنیت و تامین دسترسی در صورت قطع یک ارتباط ، معمولاً به پورت esata و یا کانکشنهای اترنت دوگانه (Dual Ethernet) مجهز هستند . بعبارت دیگر اگر Ethernet port اول به هر علتی fail بشود بصورت اتوماتیک به Ethernet port دوم سوییچ میکند و حتی بعضی از مدلها میتوانند از دو منبع مستقل ، برق مورد نیاز را تامین کنند بصورتیکه اگر منبع برق اول قطع شد از منبع دوم ، برق مورد نیاز رو تامین کند .
۴٫ بعضی از سیستمهای عامل برای NAS عبارتند از FreeNAS (تغییر یافته از FreeBSD) یا NexentaOS و NASLite یا Windows server storage هست .
۵٫ در یک ابزار NAS علاوه بر هارد از قطعاتی چون CPU و RAM و main-board و … استفاده میشود و در نتیجه میزان پایداری و دوام و به عبارتی دیگر on line بودن یک NAS در شبکه نه تنها به هارد دیسک بلکه به وجود تکنولوژیهایی چون redundant data access paths و یا redundant power supply و غیره نیز بستگی دارد .
۶٫ در بعضی از مدلها میتوان با نصب و راه اندازی سرور DLNA فیلم ، موسیقی و عکسهای ذخیره شده بر روی هارد رو بر روی دستگاههایی چون TV و کلاً هر دستگاهی که DLNA را پشتیبانی میکند پخش کرد .
۷٫ برخی NAS ها از انواع مختلف RAID برای سرعت و یا امنیت بیشتر پشتیبانی میکنند . این ابزارها هارد دیسکها را مانیتورینگ میکنند و در صورتیکه یکی از هارد دیسکها خراب بشوند علامت گذاری میکنند که میتوان بصورت Hot swapping آنرا تعویض نمود . همچنین بعضی از مدلها از JBOD و یا Spanning هم پشتیبانی میکنند.
۸٫ مدلهاي حرفه اي تر پردازنده قويتري دارند و با دارا بودن پورت VGA ميتوان بطور مستقيم به مانيتور متصل کرد ، موس و كيبرد به آن متصل کرد .